Veelgestelde vragen over Proef de sport

De veelgestelde vragen over Proef de sport staan hier voor je op een rij.

Veelgestelde vragen

Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd. Boven de achttien jaar is sporten in teamverband niet mogelijk en kleedkamers en kantines zijn dicht. Sportclubs hebben hun handen vol met het toepassen van de nieuwe maatregelen. Het ontdekken van nieuwe sporten op sportclubs past niet bij een gedeeltelijke lockdown, die erop gericht is om reisbewegingen en sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. Dit alles maakt het aanbieden van sport voor de sportactie ‘Proef de sport’ nog maar zeer beperkt mogelijk. Albert Heijn en NOC*NSF zijn hierdoor genoodzaakt om de sportactie ‘Proef de sport’ voortijdig te beëindigen. Gezondheid en veiligheid staan voorop.

  • Je kan vanaf donderdag 15 oktober geen proeflessen meer boeken
  • Heb je je voor een proefles aangemeld die nog moet plaatsvinden, dan krijg je van de betreffende club bericht of de proefles al dan niet doorgaat
  • De gratis sportcredits zijn niet langer beschikbaar in je sportprofiel

Wanneer je op een proefles klikt waaraan je graag wil deelnemen, zie je onderaan het scherm een knop met de tekst 'verzilver sportzegels'. Als je op deze knop drukt, verschijnt er een pop-up-scherm waar je jouw actiecode kunt invullen. Hiervoor dien je ingelogd te zijn met jouw Sportprofiel. Ben je nog niet ingelogd? Dan word je hier vanzelf op gewezen. Door vervolgens de actiecode in te vullen, verzilver je jouw sportzegels en kun je je inschrijven voor de proefles! 

Ga naar www.proefdesport.nl en zoek tussen de proeflessen naar een sport die bij jou past en selecteer de gewenste datum en tijd. Je kunt zoeken in jouw omgeving en op de gewenste sport. Maak een profiel aan of log in met je eerder aangemaakte profiel. Vervolgens vul je de unieke actiecode in die op de sportzegel staat. Als jouw profiel is geactiveerd, kun je de gewenste proefles boeken voor jezelf, jouw kinderen of iemand anders. Nadat je een proefles hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail. De proeflessen die je boekt via de site www.proefdesport.nl zijn gratis, tenzij er een eigen bijdrage door de sportclub wordt gevraagd voor bijvoorbeeld de huur van materialen. Wanneer dit het geval is, wordt dit aangegeven bij het boeken van de proefles. Bij de sportclub toon je jouw bevestigingsmail, waarna je kunt deelnemen aan de proefles. In de bevestigingsmail staat waar je moet zijn, wie jouw trainer of contactpersoon is en wat je verder moet meenemen.

Dat kan! Als je op 'uitgebreid zoeken' klikt, kun je aan de linkerkant aanvinken op welke leeftijd of doelgroep je wilt zoeken.

Tot aan het einde van de sportactie. De sportactie loopt tot en met 25 oktober 2020.

Klanten van Albert Heijn ontvangen vanaf maandag 14 september t/m zondag 27 september 2020 bij een minimale besteding van €10,00 aan boodschappen, éénmalig 10 sportzegels in de AH app. Elke sportzegel is 1 keer gratis sporten waard. Met deze sportzegels kunnen klanten gratis proeflessen boeken bij de deelnemende sportclubs via www.proefdesport.nl. De proeflessen kunnen worden geboekt van 14 september t/m 25 oktober 2020. Sterke drank, tabak, zuigelingenvoeding t/m 12 maanden, telefoonkaarten, boeken, postzegels, cadeaukaarten en -bonnen, loten, beltegoed, statiegeld en emballage zijn uitgezonderd van de sportactie en kunnen dus geen aanleiding geven tot verstrekking van sportzegels.

Jazeker, bij een minimale besteding van €10,00 (in de AH-winkel of online) in de periode van 14 t/m 27 september 2020 krijg je éénmalig 10 sportzegels cadeau. Sterke drank, tabak, zuigelingenvoeding t/m 12 maanden, telefoonkaarten, boeken, postzegels, cadeaukaarten en -bonnen, loten, beltegoed, statiegeld en emballage zijn uitgezonderd van de sportactie en kunnen dus geen aanleiding geven tot verstrekking van sportzegels.

Bij een minimale besteding van €10,00 bij AH (in de winkel of online) in de periode van 14 t/m 27 september 2020 krijg je éénmalig 10 sportzegels cadeau. De unieke actiecode die je hierbij ontvangt verzilver je op www.proefdesport.nl, waarna je 10 verschillende sporten kunt uitproberen. Ook kun je jouw sportzegels delen met anderen en voor andere personen boeken. Elke deelnemende sportclub mag zelf bepalen hoe vaak er bij de betreffende sportclub gesport kan worden. Het kan dus voorkomen dat je bij de ene sportclub 1 keer mag sporten en bij de andere sportclub 5 keer.

Deelname aan de proefles is gratis. Deelnemende sportclubs kunnen wel een vergoeding vragen voor de huur van materialen, waaronder bijvoorbeeld het gebruik van een kluisje. Dit staat bij de proefles zelf aangegeven. Ook lees je het terug in de bevestigingsmail die je ontvangt na het boeken.